Jag har världens sötaste sysslingar...


Leona och Vilma <3

Foto: Min faster Ylva


<3

Först och främst tänker jag inte be om ursäkt för dåkigt bloggande, men däremot för et här inlägget för ni kommer inte fatta ett piss. Haha ;)

Fanny Järvå,

JAG

ÄLSKAR

DIG

MEST,

ALLTID

ALLTID

ALLTID

FÖRALLTID!


bästis <3

Amanda Bokstam
jag vill bara säga att du är min bästaste bästis och jag älskar dig så jävla mycket!
du är min solstråle, min livsglädje och min bästaste bästis!
ord kan inte förklara hur mkt du betyder för mig, för då skulle hela blogg.se fucka upp sig.
men du ska veta att du är den bästa <3 (L)

// Din Fanny Järvå


Shit.

Tänk att imorgon, den 24 december 2009, är det ett helt jävla halvår sedan du försvann.
 
Hur har jag kunnat leva utan dig så länge?


<3

Hittade en söt bild på Silkisif och Baileys som jag fick för mig att redigera.. För er som inte vet är tinkern Baileys (en grym hoppare) och Silkisif en ettårig islänning som båda stod där Annie stod förut. Silkisif och hon hade samma ägare ett tag innan Christina sålde henne till Baileys ägare ;) Haha onödig info.



Edit: fasen vad dåligt redigerad den vart, försökte få bort en lina där men fan vad fail.. Haha ni får tåla det ;)

Oups..

Sorry att jag inte skrev mer igår, orkade verkligen inte för jag satt i telen med Eri och Fanny hela kvällen typ. Idag har jag ju då åkt till stället där jag och min släkt firar jul, det var någon långtradare som hade krockat eller vafan det nu var, satt i bilkö i två timmar. Gah! Och databatteriet dog också, skitkul. Aja nu är jag framme och tänkte meddela att det finns risk för dålig update de närmasta dagarna, speciellt imorgon. 
Aja god jul på er! ;)

Så!

Nu är jag hemma, har vart det ett tag iochförsig men har suttit i telen med bästa Fanny och tagit en dusch så har inte orkat skriva ;) Aja nu är jag klar iaf, och ska fota mina inköp, ifall ni nu vill se :P Vill ni inte- skit it' då! :D
Återkommer strax :)

Shoopping!

Bye, nu drar jag iväg och shoppar! ;D Hemma igen om några timmar.


Hehe..

Hmm.. Vart finns min blogginspiration? Ingen aning.
Aja, vet inte hur kul det blir för er icke-hästintresserade läsare men jag tänkte ta en liten presentaion av hästarna på Skutans Gård, där jag rider, så att ni vet vad jag snackar om när jag säger att jag red Brisk eller Polly tex. Bilder kommer självklart också ;)
Om någon gullig läsare där ute har bilder på fjordingarna och kan tänka sig att skicka till mig tas det tacksamt emot, har nämligen tunt om det, och vill gärna använda bilder där hästarna står i hagen och inte rids ;) Länkar självklart och skriver att ni har fotat, tror att de flesta har min msn så det är bara att skicka (:
Börjar i nästa inlägg, ska försöka 'bjuda' på en häst per dag!


En bild jag ritade på övernattningen, vart inte så bra och pallade inte färglägga så ni får ta det sådär helt enkelt xP
Det ska föreställa Imnir men vettefan hur det gick.. xP 


Varför jag redigerar mina bilder..?

Hmm.. Kan det kanske bero på detta?

1. Redigerad



2. Oredigerad 



Hur kul är det egentligen att kolla på bilder som ser ut som nr. 2? Visst att bilderna är små så att man inte ser så stor skillnad som det faktiskt är, men snälla.. Min kamera suger, och utan redigering så blir bloggen helt utan bilder. Yes, funny!

Aja, ska ju då till skolan imorrn så hinner inte vara inne mer nu, ska röra mig mot sängen. Berättar om Imnir och övernattningen imorrn!
P.S. Fattade ni inte det så är det sötaste Imnir på bilderna ;) D.S.


Imnir! <3

Pallar inte berätta så mycket just nu om gårdagen, förutom att Imnir var underbar(ast)! :D


Time for bed!

Nu är det dags att börja dra sig mot sängen, ska upp rätt tidigt imorgon.
Gissa vad jag ska göra? ;D
Jo jag ska provrida en islandshäst vid namn Imner! Han ska tydligen vara en bockande liten sak, men det blir säkert bra haha :) Kameran åker självklart med, jag menar hade ni förväntat er något annat? Trodde inte det va ;D
På kvällen är det övernattning på Skutan, kul kul :) dock vet jag inte om jag hinner uppdatera emellan, men ni lär ju märka det. På söndag sen är jag väl hemma vid 12-tiden någon gång och på kvällen ska typ jag, pappa och Emil gå på bio, får se vilken film det blir men har jag en jäkla tur lyckas jag få med dem in på New Moon, haha (a) Fast 2012 går väl an också i värsta fall.. xP
Jaja nu ska jag sova, nattie readers! <3

I miss you, <3
Ridläger 2007


Wood Anemon

Bredvid min skärm om man säger så har jag en liten ruta som löper uppifrån och ner, där det finns en klocka, ett litet anteckningsblock och även en liten ruta där mina bilder visas upp. Jag brukar sitta där och kasta ett öga åt det hållet, för ibland kommer det upp bilder jag totalt har glöt bort och ibland kommer det bilder som är skitdåliga som kan vara kul att redigera. I alla fall, det var en alldeles speciell bild som fångade mitt intresse, och det var en bild på Annie, min gamla medryttarhäst.

den 14 december i år var det ett år sedan jag provred henne, och jag kom på mig själv med att sakna henne idag. Har pratat jättemycket med ägaren om att komma och hälsa på för jag har inte träffat ponnie på ett tag, men det har aldrig blivit av. Men idag bestämde jag mig för att få ändan ur vagnen för en gångs skull, vafan, jag saknar min lilla ponnieskrutt och får jag inte träffa henne snart kommer jag nog dö eller något i den stilen.
Fan vad jag saknar henne.. Hon som alltid gnäggade när jag kom, den galna lilla ponnyn som var så jäkla underbar barbacka, hon som alltid bockade och stack iväg när man longerade, hon som bockade av mig sista gången jag red henne.. Fan vad jag älskade den gången alltså.

Jag kommer ihåg den dagen så tydligt. Christina frågade mig om jag kunde provrida den nya sadeln, visst sa jag och så red jag med den. Eftersom det var en westernsadel och Annie aldrig haft den förut så fick jag bara skritta och trava några ynka steg, men det var ju sista gången så jag ville ju galoppera också.
Jag är inte en sådan som bara 'åhh jag vill galoppera!' utan jag ser många möjligheter i bara skritten också, men jag menar, vem hade inte velat galoppera?
Men okej till saken nu.
Jag tog alltså av sadeln och satt upp barbacka på henne, red väl en tio minuter i skritt och trav först innan jag fattade galopp. Fan vad mysig hon var, helt underbar, precis som vanligt.. Och vips, så bockade hon!
Jag var inte beredd alls utan tappade balansen direkt och et slutade ju med en Amanda i backen. Det gulliga var att hon bockade ju inte hårt, ändå gled jag av, men när hon kände att jag vsr påväg ner stannade hon upp och lät mig glida av försiktigt så att jag inte skulle göra mig illa. Sedan såg hon bara på mig med sina stora ögon och jag kunde verkligen inte vara arg på henne,hon hade bara haft lite kul och jag tror ärligt talat att hon gjorde det för att hon visste att jag inte skulle komma tillbaka, kanske ville hon att jag skulle minnas henne.

Och visst kommer jag göra det, alltid alltid alltid, för hon har lärt mig så otroligt mycket.
Det var min första medryttarhäst och jag var ganska oerfaren, visste knappt vad det innebar. Men hon var så snäll, alltid lika gullig och fin när jag oförstående stod där och inte visste vad jag skulle göra. Mot slutet blev hon busigare och visst försökte hon få av mig ett par gånger, men hon visste att jag skulle klara mig.

Jag tröttnade på att rida ut (som var det enda alternativet på hennes nya stall) och på henne i allmänhet- jag hade lärt mig allt jag kunnat på henne och hennes erfarenhet räckte inte till, det var dags att gå vidare. Hennes fång gjorde så att vi inte kunde hoppa, vi han hoppa en gång men inte mer än så, och det var inte så jag ville ha det, jag ville komma längre. Så jag slutade på henne, och även om tårarna rann när jag kramade henne den där dagen så visste jag att det var rätt, jag orkade inte mer.

Men jag ångrar ingenting- Annie var just då allt jag kunnat önska mig, om inte mer.

Jag älskar dig.


Fanny longerar.. Haha, du är för söt <3


Vackraste exmooren <3

Foto: Fanny Järvå


I skolan!

Sitter här och tråkar, borde göra min svenska men pallar verkligen inte x) Den får vänta :P Ajja slutar om en halvtimme, sen blir det raka vägen hem! Vad ska jag göra då? Absolut ingenting xP
Bye!


Natti!

Godnatt alla, vi ses imorrn! Ska berätta om en alldeles speciell liten ponny då, som många av er nog känner till (: <3 Aja natti! <3

Du är vackrast


Vi failade på våran första tävling men inte fan slutade jag älska dig för det <3


Sorry!

Haha det är inte få inlägg som heter det just nu, kanske borde skapa en sådan kategori..? Nej skämta bara ;) Ska berätta om gårdagen för de som vill veta, hände lite grejjor xP

Men först tar jag bara upp lite snabbt om måndagen, jag red då som vanligt och hade väl hoppats på Neff eller Daylight då det var sista gången men det slutade med att jag hamnade uppe på Myzak. Vi hade kadriljuppvisning i snön och halkan var på så det var tyvärr ingen galopp, men jäklar vad mysig han var! Jobbade stadigt i form i skritten och han var ruggigt duktig på skänkälvikning och öppna och sluta. Helt klart min favoritfjording av de jag ridit på Skutan :) Brisk hade jag förra veckan och han var blä, Knutte hade jag två veckor innan dess och han var väl rätt okej ändå, åtminstone om man gämför med Karna :P

Rider någon snygg sväng tydligen så att han ställer sig åt fel håll, men haha det får väl gå x)
Pallade inte redigera mer än så, nu ser i iaf vad bilden föreställer..

Jaja tillbaka till tisdagen nu då!

Jag följde då med Michelle till sin medryttarhäst Reno (därav kvällens inaktivitet) och efter att jag varit hos henne en stund drog vi vidare mot stallet i Österhaninge där Reno är uppstallad. Vi kom dit ett par minuter innan hon skulle ta emot Reno fån ryttaren som red honom innan och vi stod och snackade med en tjej som också väntade på hästen hon skulle rida. Tillslut var lektionen iaf slut och jag och Michelle gick fram för att ta emot honom, samtidigt hörde jag också namnet 'Focus' och kollade upp. Vafan, hästen såg precis ut som Rebeccas (en kompis jag har snackat med på internet i ca ett halvår men aldrig träffat IRL, vi hade tänkt göra det för vi bor väldigt nära varandra men det har helt enkelt inte blivit av) medryttarhäst och var det inte Rebecca som var där också..? Jag var inte säker, och modig som jag var *host* gick jag  inte  fram och frågade. Istället messade jag henne när jag stod och kollade på Michelle och de andra tre när de red i hagen. Jag frågade vart Focus stod uppstallad, och hon svarade att det var ett litet stall i Österhaninge, fullträff där alltså. Jag frågade om hon nyss hade ridit honom, svar ja, hon hade precis hoppat honom och när jag berättade att jag var där så blev hon typ fett chockad (haha xD <3) och erkände att hon hade åkt för några minuter sedan. Reaktionen blev ju FAN!!! typ, men äh, vi får försöka träffas en annan gång, nu vet vi ju var ;)
I övrigt var det jättekul att följa med Michelle till stallet, förutom den jäkla snön som mördade mina fötter så var det trevligt att få träffa henne och Reno :) <3
Bilderna blev väl skit rent ut sagt, jäkla snö som kommer som små vita prickar all over the place, men äh det går att se motivet någorlunda bra åtminstone.



Så, det var de bilder som faktiskt blev okej.
Michelle, vill du ha bilderna utan Copyright-tecknet, skriv på msn så skickar jag ;)

Nu ska jag jobba lite på min svenskanovell, typ den första läxan det här året som inte tråkar ut mig :P


Heloow!

Eh, rubrik vaddå?
Nejmen har verkligen inte haft någon lust att blogga idag, var på skutan för ett USS-möte och sen dess har jag bara tappat orken för allt annat utom typ msnkonversationerna. Men okej, blev så jäkla glad också- det var innan jag åkte men shit vilken lycka! Berättar mer senare, snar blir det Wallander! :D

Så!

Nu är header+design på plats! Eller tja inte riktigt, men orkar verkligen inte koda och hålla på just nu.. Jaja! Fixar det senare :)
Vad tycks?


Från vänster: Silja (foto Emelie B), Neff, Zombra och jag, Daylight och jag. :)

:D

Är skitglad just nu, fick tillbaka min engelskauppsats idag som jag skrev i onsdags och jag hade verkligen trott på ett betydligt lägre betgyg, men nej där stod det MVG, wihiii! :D:D
Jaja tillbaka till det aktuella nu då.
Gissa vem som precis ska lägga upp headern..? ;D

Hemma

Okej har vart det ett tag nu från att ha varit på Hööks med Michelle sötis, men har ätit och så så har inte hunnit blogga. Har några pyttedetaljer kvar på designen som måste fixas, och klockan närmar ju sig elva ändå så vi får se mina kära bloggläsare, kanske får ni vänta en dag till ;) *evil* haha :) Men ska nog bjuda på ett smakprov åtminstone :)
Mina inköp visar jag imorgon efter skolan!

*Mohahaha!*

Tänkte vara lite evil.. Lägger in headern imorgon! :D *mohahahaha!* *host*
Nattie readers!

Dadadam.. *trumvirvel*

Headern är jättesnart klar nu!! :D Bara lite finjusteringar, och sen så! :D Äntligen!


Nope..

Vart ingen provridning för det körde ihop sig ordentligt där med skolan, den går ju före trots allt. Men nästa vecka så! :)

Natt <3

Bloggar när jag kommer hem imorrn :)

Provridning!

Imorrn drar jag, Michelle och Erica iväg och provrider tre islänningar tillsammans. Jag ska rida en vallack som jag tyvärr inte vet vad den heter, och det kommer bli sjukt kul :) Kanske får jag en medryttarhäst? Hoppas! :D

Pust

Bara bokredovisningen kvar nu, och den har jag kommit igång med nu så det går förhoppningsvis rätt fort xP
Måste bara skriva en sak, så att jag får det ur tankarna- 24 december är nog datumet varenda unge längtar efter, godis, släkten, mys, julklappar, tomten, ja ni vet.
Men 24/12- vad hände för exakt ett halvår sedan den dagen? :/


Rest In Peace

Silja 3841

e: Milton 284
u: Fricka 2873

25/06 1997 - 24/06 2009 

Jag saknar dig..


Gah..

Nu ska här pluggas..
Suck, bokredovisning, läsloggar, mattepluggning, pyttelite engelska, korsstygn.. Blä! Har jag mycket att göra eller? Svar ja -.- Skriver senare! <3

Sorry igen

Förlåt mina små vänner för dålig update, datorn var jätteskum igår så det blev inte mycket bloggande.. Men nuså! Kom hem från stallet för en dryg timme sedan, red Brisk. USCH! Haha, nej men han var inte rolig xP Knutte var bättre haha x) <3 Bilder kommer så fort de är överförda :)
Nej han gick väl på tygeln några sekunder då och då, var helt (ursäkta) jävla skänkeldöv och blev rädd för att några snackade bredvid volten, vilket resulterade i en skenande häst och en Amanda nästan på marken ;D Red ju barbacka men ni vet proffsen håller ju sig kvar ;) (Ska jag säga som ramlat av ca 10 gånger på de senaste två månaderna..)
Aja, nu ska jag först fixa klart min dumma bokredovisning och sen så.. xP

:)

Sitter i telen med Erica nu, kuligt :)
åh vilket intressant inlägg ;D


Sorry

Vart ingen mer update igår för stack ju iväg till Bella och så. Bilder från kvällen dyker upp under dagen! Haha, kan ju visa ett litet Youtubeklipp sålänge..

Fanny failar hårt med min kamera :D <3

Godmorgon!

Tjenare alla!
Nu är jag vaken (och har varit ett tag för den delen) men nu var det väl dags att blogga xP Men tja, vad ska man blogga om när man ligger i sängen och inte har kommit ur ännu? xP Nej just det.. Får leta inspiration till nästa inlägg ;)


Hehe

Lika duktig som vanligt! Skulle ju skriva på min bokredovisning men det slutade med att jag fastnade i PS och med Facebook.. Hehe. Ajja, nu ska jag nog packa ihop här, lägga mig i sängen och glo på New Moon på iPoden till jag somnar. Har jag tråkigt bloggar jag mer, annars hörs vi imorrn! Eh, jag menar idag ^^

Slänger in ett par bilder så att inlägget inte blir alltför tråkigt ;)

Jag och Cactus, första och hittills enda gången jag ridit honom.
Fotograf: Okänd Redigerad: Photoshop Cs3



Jag och Annie (Gamla medryttarhästen)
Fotograf: Fanny Järvå Redigerad: Photoshop Cs3


Jag och Neff, KM 2009. Placerad trea.
Fotograf: Varget Redigerad: Photoshop Cs3


KM -09
Fotograf: Varget Redigerad: Photoshop Cs3


Brukar totaldissa bilder från när jag sitter på hästen, men jag måste säga att den här blev rätt okej.
Synd att Neffis inte kom med bara :/
Ser ni medaljen? ;D
Fotograf: Varget Redigerad: Photoshop Cs3


Jag och Neff, senaste Hyra-häst-dagen.
Älskar dig ponnie!
Fotograf: Erica, Natascha eller Maja Redigerad: Photoshop Cs3


Jag och Flox vid någon ridlektion.. Haha, vadfan gör han? <3
Fotograf: Emelie Bengtsson Redigerad: Photoshop Cs3


Silja sötnos, saknar dig mest.. Snart ett halvår, kan inte tro det.
Fotograf: Emelie Bengtsson Redigerad: Photoshop Cs3


Vad hände med de skutten, bby? <3
Våran första hoppning, om jag minns rätt <3 
4 månader och 1 dag sedan vi träffades för första gången nu, älskar dig!
Fotograf: Annette (Stavning?) Lindblom Redigerad: Photoshop Cs3


Mina två älsklingar <3
Fotograf: Maja Lindberg Redigerad: Photoshop Cs3


Du är saknad, Flicka!
Fotograf: Amanda Bokstam Redigerad: Photoshop Cs3


Jag och Polly, ridläger -09
Fotograf: Louise PJ Redigerad: Photoshop Cs3


Underbart! ♥
Fotograf: Maja Lindberg Redigerad: Photoshop Cs3

Okej vart en hel del bilder! Hoppas ni är nöjda ;)

Natti natti readers! <3


2007


Älskade dig då, älskar dig nu och kommer föralltid att göra det! <3
Bristpåvin, remember? <3


F

Fuck!!! Tove åkte ut..

Fanny! Haha älskar dig gumman, har aldrig skrattat så mycket åt en msn-konversation, haha <3 Du är bäst!

Go Tove!

Själv håller jag på Tove nu när Mariette har åkt ut ur Idol. (:

Dagens läsarfråga:
Vem hejjar du på?


Bye!

Nu drar jag till pappsen :) Ses sen! <3

Birtley Daylight!

Red henne i måndags, hela passet utan gummisnodden! Jäklar vad duktig hon var, så mycket finare utan! Visst, hon kanske inte gick i form exakt hela tiden men jag var supernöjd med henne, hon skötte sig superfint och var så otroligt lugn i galoppen, min lilla fining <3

Tyvärr blir jag ändå lite ledsen varje gång jag går in till henne.. I början när hon precis hade kommit var hon hur duktig som helst på att hoppa och tvekade inte alls, och hon var hur jäkla gosig som helst!
Nu har hon börjat totalvägra vid hoppningen och man måste kämpa riktigt hårt för att få henne över hindrena, och i spiltan.. Usch, verkligen hatar att se hennes öron strykas bakåt när jag eller någon annan går in till henne..
Det ska bort, inga sura ponnisar här inte! Frågan är bara hur man ska lyckas med det..?

Jaja bort med alla dystra miner!

Älskar dig, ponny! <3
Jag och Daylight i måndags efter ridningen, tack Linda Berggren för bilden!


Hemma!

Jepp, hemkommen från skolan nu och under kvällen blir det förmodligen en hel del bildredigeranda och sånt. Ska äver förflytta mig från mamma till pappa men det blir inte förrän senare. Nu ska jag försöka få klart den där bokredovisningen av Eclipse (Ljudet av ditt hjärta) som skulle vart inne idag, hehe.. Blir den bra kommer Amanda Bokstam sluta på ett MVG i Svenska den här terminen, så ja, jag tänker köra på ordentligt! ;)

Höres snart!

Shoooopping!

Som många vet är jag ganska duktig på att spendera mina pengar, hehe ;) Handlade ju lite på GHS och lite grejjor blev det också i söndags när jag var inne med Moa på Sergel och såg New Moon för andra gången.
Tänkte vara snäll och visa mina inköp ;D

Hihi, sötnos! <3


:)


Hehe, var ju bara tvungen.. 199:-, Kalender 2010+Tröja
(Klicka för större)

GHS-shopping!


Mulle-tröja, 200:-

Ridspö 80:-

Köpte ett nytt vitt tävlingsschabrak också med 'Amanda Bokstam' broderat på, men det kommer på posten i veckan och då lägger jag in bilder ;)
250:-


Vill du köpa mitt gamla tävlingsschabrak?
Helvitt, kostar 150:-, använt ett par tävlingstillfällen.
16", passar hästar i 'Neffsize' och är bara något för stort för Daylight. Så B-ponny ungefär.
Köptes på Eko för ca. 250:-
Maila [email protected] vid intresse.


*suck*

Sitter nu här och pluggar matte.. Är pecis klar med läxa ett och nu har jag bara en kvar, wehoo! Kanske borde börja med den så att jag kan fortsätta med datorn någon gång i år..?
Haha, först har ju ett rum att städa också, såklart- men sen så! Kan passa på att varna att det kommer bli dåligt med bloggande imorgon pga att jag har spanskaprov på fredag som jag måste råplugga till. Någon som vill hjälpa till? (För jag suger på spanska, haha. Hola!- eh.. what?!)
Jaja, jag skyndar så att ni bloggläsare slipper vänta!


Jepp, för att ni inte ska tycka att det bara kommer massa text, här har ni så att ni kan mätta ögonen!
Motiv: Ronda i hagen
Redigerad: Photoshop Cs3 & 6.0
Gjorde praktiskt taget allt som gick att göra. Förmörkade den, la till ljus som kom upp bakom henne och några övriga simpla saker- kan lägga in originalet senare.

Sträng copyright på bilden, prövar nu och ser om det går att lägga ut bilder utan stämplar eller inte! Ser jag den här bilden någon annanstans, nepp då blir det stämpel igen och en rejäl utskällning!

Läsarfråga:
Om jag skulle fixa någon slags tävling i bloggen, vad skulle det vara för tävling, och vad skulle ni vilja vinna?

Skyndar tillbaka, see yha!


Oups!

Har inte haft tid eller ork för bloggning på sistone, men nu så! Snart ska jag försöka komma igång igen.
Men jag måste ju veta vad ni vill läsa också! Så skriv det i kommentarerna, så fixar jag det! Vill ni ha mer bilder? Vill ni veta mer om mig, skolan kanske? Daylight, Neff, hästar i allmänhet? Twilight/New Moon/Eclipse/Breaking Dawn?
Kommentera! 


RSS 2.0